A A A K K K
людям із порушенням зору
Дочірнє підприємство "Коростенський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради

В Коростенському лісництві ДП «Коростенський лісгосп АПК» провели весняну лісокультурну кампанію

Дата: 08.04.2024 08:43
Кількість переглядів: 321

Для лісівників Коростенського лісництва ДП «Коростенський лісгосп АПК» – лісовідновлення є одним із важливих пріорітетів у роботі, тому щовесни на території Коростенщини відбувається масова акція з висадження молодого лісу. Найкращим часом для посадки нових дерев є весна.

Фото без опису

Цьогоріч до садіння майбутнього лісу на території Коростенського лісництва доєдналися майстри лісу, помічники, лісничі інших лісництв та  працівники ДП «Коростенський лісгосп АПК».

Фото без опису

Фото без опису

«З посадкою лісу все тільки починається, бо для того, щоб саджанці виросли, їх потрібно ретельно доглядати і не один рік, а це – клопіткий процес. Щоб вберегти майбутній ліс, потрібно створити сприятливі умови для його росту і розвитку. Моя команда повинна оправляти саджанці після розмивів, видування ґрунтів, періодично розпушувати ґрунт і одночасно видаляти у рядках і міжряддях трав'яну рослинність, самосіви, порослі малоцінні породи», - розповів лісничий Коростенського лісництва.

Фото без опису

«Догляди за лісом бувають механізовані та ручні. Механізовані догляди проводяться тракторами в агрегаті з культиваторами в основному на ділянках з лісовими культурами у перші три роки. Механізовано проводяться також догляди мотокущорізами – в процесі зрізається трав'яниста чагарникова рослинність у міжряддях, створюються оптимальні умови для росту лісових культур на ділянках», - розповіла помічниця лісничого Катерина Кутишенко.

Фото без опису

Тож жителям Коростенщни не потрібно боятися зникненню і вирубленню лісів, оскільки у даному лісництві роблять все для того, щоб завжди був цикл відновлення.

ДП «Коростенський лісгосп АПК»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень