A A A K K K
людям із порушенням зору
Дочірнє підприємство "Коростенський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради

Щороку в ДП «Коростенський лісгосп АПК» на виконання програми Президента України «Зелена країна» проходить акція «Створюємо ліси разом!»

Дата: 05.12.2023 10:21
Кількість переглядів: 444

Завдяки нашим захисникам маємо змогу працювати та завершити осіннє висаджування лісу, яке проводилось в межах програми Президента України «Зелена країна».

Фото без опису

Зазвичай, осінній посадковий сезон починається з моменту опадання листя і до стійких заморозків. Він може тривати з кінця вересня і аж до листопада – грудня. У цей період фізичні процеси дерев уповільнені, рослини знаходяться в природному безлистяному стані та в стані пониженої активності фізіологічних процесів, що допомагає легше винести пересадження. Однією з переваг осінньої посадки лісу вважається відсутність високих температур, що дає змогу знизити інтенсивність випаровування вологи, тоді як навесні кожен сонячний день працює проти приживлення. Це сприяє успішному приживленню сіянців і саджанців та ефективнішому процесу лісовідновлення.

Фото без опису

Цьогорічна осіння лісокультурна кампанія в ДП «Коростенський лісгосп АПК» розпочалася 1 жовтня і тривала до завершення всіх запланованих робіт. Осінній сезон посадки для підприємств відбувається у активній і кропіткій праці. У рамках осінньої посадки було заплановано створення насаджень на площі 92,3 га. Заліснення проводиться на ділянках, де в літній період завершили лісозаготівельні роботи та проведено очистку від порубкових залишків. Загалом буде висаджено 533 тисяч сіянців і саджанців основних лісоутворюючих порід: сосни звичайної, берези повислої та дуба. Сіянці для майбутнього лісу лісгосп вирощує у власних розсадниках підприємства.

Фото без опису

Паралельно проводилась інвентаризація лісових культур та розсадників. Під час інвентаризації визначено стан лісових культур, їх якісні та кількісні показники, а також визначено кількість якісного посадкового матеріалу, що може бути використаним у наступному році для відновлення і доповнення лісів. Також, під час інвентаризації здійснюється переведення лісових культур у покриту лісом площу. Цьогоріч у лісовому фонді підприємства планується перевести у покриту лісом площу 199,2 га лісових культур, та 125,2 га природного поновлення.

Фото без опису

Наразі осінню посадку лісу було успішно завершено на території усіх лісгоспів ДП "Коростенський лісгосп АПК".

ДП «Коростенський лісгосп АПК»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень