A A A K K K
людям із порушенням зору
Дочірнє підприємство "Коростенський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради

Осіннє висаджування лісу в Меленівському лісництві ДП "Коростенський лісгосп АПК"

Дата: 08.11.2023 20:55
Кількість переглядів: 1041

Одним із першочергових завдань ДП "Коростенський лісгосп АПК" є лісовідновлення та забезпечення продуктивності майбутніх лісів.

Фото без опису

Так, 7 листопада 2023 року на території Меленівського лісництва ДП «Коростенський лісгосп АПК» спільно з учнями, вчителями та директором Хотинівського ліцею було проведено лісокультурну кампанію у вигляді садіння молодого лісу на площі 2,1 гектари. Для садіння молодого лісу, цього дня було використано 12000 сіянців.

Фото без опису

«Кожного року, восени та весною ми висаджуємо нові ліси. Проте перш, ніж ми почнемо цю роботу, потрібно забезпечити своє лісництво насінням. Тому першочергово ми збираємо насіння, висіваємо його в розсадниках, які знаходяться на території нашого лісництва, протягом вегетаційного періоду споглядаємо за процесом вирощування, прополюємо, затіняємо сіткою, а потім ми дані сіянці використовуємо для створення лісових культур. Ми створюємо лісові культури як змішаного типу, так і чисті культури. Сьогодні з нами працюють дітки Хотинівського ліцею, вони висаджують сіянці сосни звичайної, сіянці однорічного дуба звичайного, а також березу», - розповіла помічниця лісничого Меленівського лісництва Наталія Дворак.

Фото без опису

«Усі діти активні, веселі та завзяті до роботи. Давно не бачив таких задоволених дітей, тому сподіваюсь, що більшість саджанців приживеться і доповнення на цій ділянці ми будемо робити мінімальне. В свою чергу, аби віддячити діткам, я та мої помічники приготували невеличкий обід на природі. Сподіваюсь, що їм усе сподобається, а в пам’ті залишаться лише позитивні емоції від сьогоднішнього дня», - сказав лісничий Меленівського лісництва Сергій Телеус.

Фото без опису

Тож нехай росте ліс великий та дужий, на радість усім українцям.

ДП «Коростенський лісгосп АПК»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень