A A A K K K
людям із порушенням зору
Дочірнє підприємство "Коростенський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради

ЇЖАКИ ВПАДАЮТЬ У СПЛЯЧКУ!

Дата: 24.10.2023 10:45
Кількість переглядів: 454

Якщо в холодні місяці ви знайшли "мертвого" їжачка, не закопуйте його, не викидайте на смітник.

Фото без опису

 Ніхто не хоче бачити мертву тварину у себе на подвір'ї або на дорозі, але це може бути живий їжачок, який спить з листопада по березень.

Зазвичай їжаки копають собі нори для безпеки, але у нас все менше зелених зон, чагарників або лісів і стає все важче знайти безпечне місце для сплячки. Їжачок може увійти у ваші двори в пошуках безпеки та тепла, щоб впасти в сплячку, буває, що він настільки втомився від пошуків, що в результаті спить, де впав - у різних дивних місцях, таких як придорожні канави.

 Коли їжаки перебувають у зимовій сплячці, їхнє серцебиття та загальне функціонування організму значно сповільнюються, хоча це просто спосіб зберегти енергію.

Про всяк випадок: якщо ви побачите їжачка, що рухається, переконайтеся, що він знаходиться в безпечному, теплому місці і зможе прожити 5 місяців. Якщо ви знайшли їжачка у себе у дворі або десь на вулиці, помістіть його в картонну коробку, зробіть у ній дірку і поставте десь у сухому, безпечному та тихому місці, щоб їжачок провів там холодні місяці.

Їжаки - вид, що зникає, вони абсолютно нешкідливі і дуже важливі в нашій екосистемі.

ДП «Коростенський лісгосп АПК»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень