A A A K K K
людям із порушенням зору
Дочірнє підприємство "Коростенський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради

Працівниками лісгоспу була проведена інвентаризація садивного матеріалу

Дата: 13.10.2023 14:36
Кількість переглядів: 670

Перед лісівниками ДП «Коростенський лісгосп АПК» поставлено важливе завдання з відтворення та примноження лісів Коростенщини. Для вирішення цього завдання важливим є створення та вирощування високопродуктивних цінних насаджень, правильний підбір яких для сумісного зростання може забезпечити високу стійкість та продуктивність майбутніх лісів.

Фото без опису

Кількість і якість садивного матеріалу визначають при щорічній інвентаризації посівів та посадок в розсадниках. Інвентаризацію проводять після закінчення вегетації рослин, але до викопування сіянців і саджанців – протягом вересня – жовтня.

Фото без опису

Інвентаризацію проводить затверджена директором підприємства комісія, яка складається із представників інженерно-технічного складу ДП «Коростенський лісгосп АПК» та представників лісництв.

Фото без опису

Так, 12 та 13 жовтня, затверджена комісія ДП «Коростенський лісгосп АПК» провела інвентаризацію садивного матеріалу в Ушомирському, Коростенському, Меленівському та Горщиківському лісництвах.

Фото без опису

Інвентаризація в посівному відділку була проведена методом діагональних ходів. Для цього по діагоналі ділянки намічають пряму лінію, по якій натягують шнур. В місці перетину шнура з рядами сіянців в обидва боки від нього відкладають облікові відрізки. Загальна довжина цих облікових відрізків повинна складати 2% (при рівномірному розміщенні сіянців в рядах) або 5% (при нерівномірному розміщенні сіянців) від загальної довжини посівних рядків на ділянці.

Фото без опису

На облікових відрізках або площадках було проведено суцільний перелік сіянців. Після цього було визначено кількість сіянців на всій площі створених розсадників.

Фото без опису

Наступним етапом в роботі лісників буде осіння посадка лісу. Головне, щоб погода сприяла добрій справі, а ліс ріс швидко та потужно.

Фото без опису

Слід зауважити, що створення лісових культур буде проводитись посадковим матеріалом який був вирощений в розсадниках Горщиківського, Коростенського, Меленівського та Ушомирського лісництвах.

ДП «Коростенський лісгосп АПК»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень