A A A K K K
людям із порушенням зору
Дочірнє підприємство "Коростенський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради

Пластик чи дерево?

Дата: 02.10.2023 09:24
Кількість переглядів: 476

Нове дослідження Британської деревообробної федерації (BWF) виявило, що власники будинків у Великій Британії, в основному, сприймають дерев’яні вікна та двері позитивно, хоча деякі питання все ж виникають.

Фото без опису

Опитування 1500 власників будинків виявило основні чинники, що керують вибором продукту. Так, окрім вартості як для вікон, так і для дверей енергоефективність була головним пріоритетом для домовласників при виборі продукції (50% для вікон і 39% для дверей).

Коли мова йшла про вікна, вартість та енергоефективність були не єдиними важливими чинниками. Естетична привабливість була найважливішою для майже третини (32%), тоді як джерело та довговічність деревини були важливими для майже половини (48%) усіх респондентів і майже трьох чвертей (73%) власників старовинної нерухомості. При цьому 59% власників будинків вважають, що дерев’яні вікна пропонують більше можливостей для дизайну та стилю, ніж альтернативні варіанти, а 56% вважають їх екологічнішими.

Для дверей естетична привабливість була головним пріоритетом для 32%, також вагомими чинниками при виборі були термін служби (31%) і функції безпеки (24%).

Незважаючи на позитивне сприйняття, дослідження також виявило низку помилкових уявлень щодо дерев’яних вікон, зокрема:

  • менше половини (40%) вважають, що дерев’яні вікна забезпечують високі показники енергоефективності;
  • лише 35% вважають, що дерев’яні вікна мають такий самий коефіцієнт U-коефіцієнта;
  • більше половини (57%) вважають, що придбання та встановлення дерев’яних вікон коштує дорожче;
  • 70% домовласників вважають, що термін служби дерев’яних вікон коротший.

За словами генерального директора BWF Хелен Г’юітт, зважаючи на постійну кризу вартості життя та енергопостачання, не дивно, що вартість та енергоефективність є основними проблемами власників будинків при виборі вікон. І хоча те, що багато хто позитивно сприймає деревину за цими критеріями, обнадіює, все ще існують деякі застарілі припущення щодо ефективності дерев’яних вікон. Коментуючи хибні уявлення споживачів щодо дерев’яних вікон Хелен Г’юітт зазначила, що підвищена довговічність дерев’яних віконних рам означає їх здатність служити довше (за умови належного обслуговування), а, отже, вони фактично мають кращу цінність протягом усього терміну служби, ніж інші альтернативи. З точки зору енергоефективності, деревина має природні ізоляційні властивості, тобто дерев’яні вікна можуть запропонувати покращені теплові характеристики.

ДП «Коростенський лісгосп АПК»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень