A A A K K K
людям із порушенням зору
Дочірнє підприємство "Коростенський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради

Обережно вбивчі гриби!

Дата: 18.09.2023 08:28
Кількість переглядів: 544

На території Житомирської області в поточному році зареєстровано перший летальний випадок отруєння грибами у дорослої жінки, який стався у місті Овручі Коростенського району.

Фото без опису

Фахівці надають роз’яснення: гриби відносяться до швидкопсувних продуктіві, які містять від 84% до 94% води, тому їх необхідно переробляти в день збору. Максимальний термін зберігання грибів не повинен перевищувати 24 години при температурі не вище 10 С.

Зрілі гриби стають чудовим поживним середовищем для різноманітних мікроорганізмів, зокрема хвороботворних. Крім того, внаслідок біохімічних реакцій в грибах утворюються отруйні речовини (птомаїни).

Також, в деяких їстівних грибах (білих, лисичках, сироїжках, опеньках тощо) містяться отруйні нетермостійкі речовини, які при варінні розрізаного м’якуша руйнуються. Саме тому вживання недоварених або недосмажених їстівних грибів може викликати розлад діяльності кишково-шлункового тракту.

Інформаційно: Житомирська обласна військова адміністрація інформувала, що жителям Житомирської області дозволено збір ягід, грибів та лікарських рослин у лісах, окрім територій, які знаходяться за 30 кілометрів від лінії державного кордону України з Республікою Білорусь та місцевостей, що були тимчасово окуповані.

ДП «Коростенський лісгосп АПК»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень