A A A K K K
людям із порушенням зору
Дочірнє підприємство "Коростенський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради

Щороку, в третю неділю вересня, своє професійне свято відзначають працівники лісового господарства

Дата: 15.09.2023 10:36
Кількість переглядів: 537

Ліс – ось справжній живий скарб нашої землі. Це душа всієї планети. Його раціональне і розумне використання дарують людям тепло і затишок.

Фото без опису

Сьогодні ми мали можливість поспілкуватись з людьми, які професійно стоять на сторожі гармонії і порядку в лісовому господарстві та давно і справедливо заслуговують глибокої поваги та високого авторитету.

Ось Володимир Леонідович Козадоєв, тракторист Коростенського лісництва ДП «Коростенський лісгосп АПК». Володимир Леонідович з 2013 року працює в даному колективі і на роботу не нарікає. «Робота є робота», - говорить він. Сюди прийшов, як і багато його колег, із колгоспу. Має велику родину, тому працює самовіддано на своїй посаді, адже забезпечити щасливе майбутнє своїм дітям та онукам  - це його святий обов’язок.

Фото без опису

«До плідної роботи мене мотивує моя родина, заради якої я живу і маю дати їм все необхідне для комфортного життя», - розповів Володимир Козадоєв.

Свого залізного коня – трактора ремонтує сам, а свій великий досвід роботи передає своїм молодим колегам.

У 2023 році Володимир Леонідович відзначений почесною грамотою Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради.

На роботі Володимир Козадоєв завжди зібраний та сконцентрований, а коли з’являється вільна хвилинка, щоб відпочити, то розуміє, що з роботою йому пощастило: «Приємно працювати в лісі, так би може й роками не вибирався але вдома чекає любляча дружина, діти та онуки».

Це Олійник Степан Дмитрович, тракторист Ушомирського лісництва ДП «Коростенський лісгоп АПК». На посаді тракториста працює з 1991 року, розпочав свою трудову діяльність в державному «Коростенському ЛМГ», а в 2004 році перейшов працювати трактористом в ДП «Коростенський лісгоп АПК».

Фото без опису

  Степан Дмитрович стверджує, що працювати потрібно на одній роботі, і не варто бігти за «довгою гривнею».

«Працювати потрібно на одній роботі, а якщо бігти за «довгими гривнями», то можна не отримати нічого взагалі. Колектив тут потужний та дружній, тож і робота тут в задоволення. Ми всі як один великий механізм, тому і результат нашої роботи завжди на високому рівні», - сказав Степан Дмитрович.

А що може бути краще природи в нашому житті? Вірно, лише працювати на природі. Степан Дмитрович з задоволенням розповів нам історії, які трапились з ним за період роботи трактористом протягом 32 років.

«Ой, історій за час роботи багато. Ліс - це кожного дня нова робота, нові ділянки, нові пригоди. Одного разу мене обступила сім’я оленів, страшно не було в той момент, але було цікаво на них подивитися. Які ж вони гарні, краса нашої природи вона дивовижна. Взагалі, якби не родина, то на роботі можна було і жити», - розповів Степан Дмитрович.

Також мали можливість поспілкуватись зі Струпинським Василем Олександровичем, трактористом Горщиківського лісництва ДП «Коростенський лісгосп АПК». Василь Олександрович в даному лісгоспі працює нещодавно, близько 2 років, але проявив себе як порядна та відповідальна особистість.

Фото без опису

Ще з дитинства Василь Олександрович мріяв їздити на тракторі, тому і професію обирав за покликанням душі. 25 років свого життя Василь Олександрович присвятив професії тракторист.

«На роботі щоденно провожу понад 10 годин. Тут подобається мені все, від улюбленого трактора до краєвидів наших лісів. Керівник нашого лісництва, Карпенко Олександр Васильович, дуже відповідальний, він згуртовує нас до праці, допомагає та завжди чуйно ставиться до наших прохань. За роки роботи в лісництві були різні нюанси, як хороші так і погані, проте атмосфера в нашому колективі завжди залишається дружня, тому на роботу крокую з задоволенням», - розповів Василь Олександрович.

Хочемо звернути вашу увагу, що трактористи працюють у всі пори року, кожен з них зауважив, що найскладніше працювати в зимовий період, адже якщо в літню спеку в лісі прохолодно, то в зимові заморозки в лісі холодніше приблизно на 3-5 градусів ніж в місті.

Також про свій досвід роботи нам розповів лісничий Меленівського лісництва ДП «Коростенський лісгосп АПК» Телеус Сергій Юрійович. Телус Сергій Юрійович, молодий та енергійний лісничий, який ще в шкільні роки сам обрав собі професію, сам вступив на навчання, сам знайшов роботу, навчався роботі в лісовій галузі, розвивався та доріс до своєї посади.

Фото без опису

«Ще в дитинстві при обранні майбутньої професії мені ніхто не нав’язув власної думки: ні батьки, ні друзі, ні знайомі. Стати лісівником – це було цілковито самостійне рішення, до якого мене підштовхнула любов до природи. Тому без сумніву я вступив спочатку в Малинський лісотехнічний технікум, а після його закінчення - в Житомирський національний агроекологічний університет. Одразу після закінчення університету розпочав свою трудову діяльність на посаді помічника лісничого», - сказав Сергій Телеус.

Він також зазначив, що за роки своєї роботи в даному підприємстві працював у всіх чотирьох лісництвах ДП «Коростенський лісгосп АПК», було дуже складно, але я отримав колосальний досвід, як у роботі з лісом, так і у спілкуванні з колективом.

До роботи Сергія Юрійовича мотивує позитивна енергія, яка живе всередині його, та дружній і відповідальний колектив, який хоче жити та працювати в рідній Україні.

«Всі досягнення нашого лісництва, я не приписую собі, це праця багатьох людей – лісівників, трактористів, інженерів, водіїв, помічників, бухгалтерів, пожежників, майстрів лісу і звичайно громадськості. Мені як керівнику, дуже приємно, коли наша спільна праця дає величезний результат у збереженні, примноженні та зберіганні лісових насаджень», - розповів Сергій Юрійович.

Поспілкувавшись з працівниками лісового господарства, ми з впевненістю можемо сказати, що ліс – це неоціненне багатство країни, витвір природи і людської праці, який має важливе економічне і екологічне значення. В наш час особливо важливо розширювати лісові насадження, зберігати їх для прийдешніх поколінь, підвищувати ефективність лісового господарства, якомога раціональніше використовувати природні багатства на благо розвитку нашої країни.

Тож шановні лісівники, міцного вам здоров’я, добробуту, невичерпної енергії та нових трудових здобутків на благо нашого Коростенського району,  Житомирщини та всієї України!

ДП «Коростенський лісгосп АПК»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень