A A A K K K
людям із порушенням зору
Дочірнє підприємство "Коростенський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради

Працівники ДП «Коростенський лісгосп АПК» зустрілись з представником з інформування про мінну небезпеку представництва Датської ради у справах біженців в Україні Ігорем Терещенко

Дата: 15.08.2023 12:15
Кількість переглядів: 358

Фото без описуСьогодні, 15 серпня 2023 року, в приміщенні ДП «Коростенський лісгосп АПК» відбулась зустріч працівників лісгоспу з представником з інформування про мінну небезпеку представництва Датської ради у справах біженців в Україні Ігорем Терещенко.

Під час зустрічі обговорили вкрай важливі для нашого сьогодення питання про ризики повʼязані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни.

Вибухонебезпечні залишки війни - це нерозірвані вибухонебезпечні предмети, які нажаль сьогодні є в Україні та в лісах Коростенського району.

До вибухонебезпечних залишків війни можна віднести міни, нерозірвані боєприпаси, снаряди та інші вибухові пристрої. Такі залишки становлять серйозну загрозу для цивільного населення, оскільки їх неналежна обробка або необережне розмінування може призвести до тяжких травм чи навіть загибелі.

 

Також Ігор Терещенко розповів про мінну небезпеку та типи мін, які можуть використовуватися. Особлива увага була приділена протипіхотним мінам (призначені для поранення чи убивства пішоходів), протиповітряним мінам (використовуються для атаки на літаки, гелікоптери та іншу літальну техніку), протитанковим мінам (створені для поранення або знищення танків та іншої бронетехніки), а також працівники лісгоспу були ознайомлені з антіперсональними мінами, мінами-пастками та розсіювальними мінами.

Кожен з типів мін може мати різні характеристики та наслідки для людей та обладнання, які потрапляють в зону їх впливу.

Тож закликаємо кожного жителя Коростенського району, якщо ви помітили міну або боєприпас, негайно дотримуйтесь наступних кроків для збереження безпеки:

1. Не торкайтесь: Ні в якому разі не торкайтеся міни або боєприпасу. Навіть найменший дотик може призвести до спрацювання вибухового пристрою.

2. Відійдіть: Відійдіть якнайдалі від зони підозрілого предмета. Зберігайте безпечну відстань і закликайте інших зробити те саме.

3. Зробіть повідомлення: Якщо це можливо, сповістіть місцеві влади, поліцію або військові структури про те, що ви виявили підозрілий предмет. Вони візьмуть на себе відповідальність за подальші дії.

4. Не використовуйте мобільний зв’язок: Не користуйтеся мобільним зв’язком або іншими радіоапаратами неподалік від підозрілого предмета. Вони можуть викликати нежаданий вплив на вибухонебезпечний матеріал.

5. Не намагайтесь самостійно знешкодити: Залиште роботу з знешкодження предметів фахівцям. Спроби самостійно знешкодити можуть бути небезпечними.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень